•• Benieuwd hoe energiezuinig jouw huis is? Doe de energiecheck. ••

Voorlopig energielabel woning

 

Begin 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is een inschatting gebaseerd op gegevens van de woning bekend bij het Kadaster en is bedoeld als stimulans om na te denken over kansen voor een comfortabele en energiezuinige woning. Bij verkoop of nieuwe verhuur moet u het voorlopige label definitief gemaakt hebben.

Verschil tussen voorlopig en definitief energielabel

Het voorlopige label is een schatting. In de praktijk kan uw woning een beter of slechter energielabel hebben. Het is gebaseerd op gegevens uit het Kadaster (type huis, grootte, bouwjaar) en op gegevens van vergelijkbare huizen. De vergelijkbare huizen komen uit een onderzoek uit 2006 naar het huizenbestand in Nederland. Zo kan worden ingeschat dat de kans groot is dat bijvoorbeeld een vooroorlogs huis inmiddels een hr-combiketel heeft en dubbel glas in de woonkamer.

 

Huis verkopen of verhuren = definitief energielabel aanvragen

Als u uw huis verkoopt, dan moet u aan de koper laten zien welk energielabel uw woning heeft. Een klein detail in het hele verkoopproces. Maar het moet wel geregeld zijn. Ontbreekt een definitief label bij verkoop of verhuur, dan riskeert u een boete van maximaal 405 euro.

 

Wilt u uw voorlopige energielabel definitief maken, en/of heeft u hulp nodig bij het aanleveren van bewijs of dan bent u bij Energielabelsupport onderdeel van Zero Energy Solutions aan het juiste adres. wij helpen u graag verder.

Wij hanteren een vast laag All-in tarief van 15,-- nu tijdelijk voor € 10,-- inclusief BTW *voor het definitief registreren van uw energielabel. Heeft u een waardebon van Zero Energy Solutions is het registreren zelfs gratis!

Wij reageren binnen 24 uur!!

 

* We hanteren een vast all-in tarief dus vooraf duidelijkheid en achteraf geen verrassingen.   Geen extra kosten voor controle aangeleverde bewijslast etc. Gewoon factuur van €10,--. Na betaling factuur ontvangt u uw definitief energielabel.

wij helpen u graag verder, bel of mail met onze eigen helpdesk, 7 dagen in de week bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur.

Mail, info@energielabelsupport.nl Telefoon 06-38555598.

Mocht u uw woning energetisch willen verbeteren neem dan vooral contact op en we maken een afspraak voor een huisbezoek.

 

Definitief label aanvragen in 6 stappen!!

U kunt een definitief energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Dat gaat in zes stappen:

  1. Inloggen met DigiD.
  2. Gegevens van uw woning controleren en eventueel aanpassen (hooguit 10 gegevens).
  3. Bewijs toevoegen, foto’s en of facturen (uploaden) aan het online woningdossier.
  4. Selecteer Mercure Nederland (Remco de Vries) als Erkend deskundige die uw aangeleverde bewijs gaat controleren en verwerkt in het systeem zodat u uw energielabel kunt ontvangen.  
  5. Gegevens versturen.
  6. U ontvangt uw Energielabel van het RVO= Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (registratie gaat automatisch). Klik hier voor voorbeeld definitief Energielabel.