•• Benieuwd hoe energiezuinig uw huis is? Vraag een energiescan aan! ••

Gevelisolatie

Hoe kunt u kou en tocht voorgoed de baas worden? Wat is de beste manier om uw woning te beschermen tegen weer en wind? Wilt u onnodig energieverbruik voorkomen?

Spouwmuurisolatie is een makkelijke en betaalbare manier om uw energiekosten flink te verlagen met gemiddeld 25 tot 30%.  En nog snel ook in een dag uitgevoerd! Informeer naar de subsidiemogelijkheden!

Spouwmuurisolatie middels HR++ parels of wol  zorgt in een handomdraai voor een aangenaam klimaat in uw woning. Onze ervaren isolatie professionals isoleren uw spouwmuren snel en vakkundig. Dit levert dankzij de hoge isolatiewaarde (Rc van circa 2,0 W/M2K bij een spouw van 6cm) een behoorlijke energiebesparing op. En dat merkt u direct in uw portemonnee!

Om u een indruk te geven een niet geïsoleerde spouw heeft een Rc waarden van ca. 0,35 tot 0,4 W/m2K

 

Kiest u bewust voor milieuvriendelijke materialen kies dan voor Knauf Supafil wol, dit is een product wat voor 80% bestaat uit gerecycled glas en is voorzien van de Bleu Angel Certificaat. Wilt u een nog duurzamer product kies dan voor de BIOFOAM parels. Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden.

 

Als we de gevel gaan isoleren kijken we ook altijd naar de ventilatiemogelijkheden, want de bestaande open stootvoegen worden dichtgezet om te voorkomen dat de wol of de parels tijdens het vullen van de spouw naar buiten komen. Indien nodig zorgen we ervoor dat er nieuwe ventilatieroosters worden aangebracht  voor een goede ventilatie.

 

Wij krijgen vaak de vraag: “Wat kost spouwmuurisolatie?”. Helaas kan er zonder een grondige inspectie van de woning geen gedetailleerde prijsopgave worden af gegeven. Daarvoor zijn er simpelweg teveel factoren die het uiteindelijke totaalbedrag kunnen beïnvloeden. Een van die factoren is de materiaalkeuze. De overige factoren die de prijs bepalen zijn spouwdiepte, geveloppervlak, type voeg en bereikbaarheid.

 

Wij hebben ervoor gekozen om spouwmuren enkel te isoleren met isolatiematerialen waarvan de hoogwaardige kwaliteit zich door de jaren heen in de praktijk bewezen heeft. Dit om problemen achteraf uit te sluiten. De uiteindelijke keuze voor een bepaald isolatiemateriaal hangt af van uw woning en uw persoonlijke woonsituatie. Geen woning is namelijk gelijk. Een ding hebben de materialen echter gemeen: de uitzonderlijk hoge isolatiewaarden.

 

 

 

Het na-isoleren van de spouwmuren staat gelijk aan meer wooncomfort. De binnenmuren voelen direct warmer aan. Dankzij de isolatie houdt uw woning deze warmte gelijk beter vast. De CV hoeft daardoor minder hard te werken om uw woning op een behaaglijke temperatuur te houden. Ook ´s zomers kunt u profijt hebben van onze spouwmuurisolatie. Het werkt namelijk ook uitstekend om de zomerhitte buiten te houden.

 

Als uw woning is gebouwd voor 1975, zijn de spouwmuren waarschijnlijk niet geïsoleerd. Hierdoor verliest u onnodig veel, kostbare warmte.

Dit kunt u voorkomen door de gevels nu te isoleren zorg dat er niet nog langer warmte verloren gaat. U realiseert hiermee een forse besparing die kan oplopen tot maar liefst 30% op uw energierekening. De investering verdient zich hierdoor al terug binnen 3 tot 4 jaar.

 

We zijn voor het verwarmen van onze woning hoofdzakelijk afhankelijk van fossiele brandstoffen. De voorraden aardgas en olie zijn echter niet onuitputtelijk. Bovendien komt bij de verbranding CO2 vrij. Een van de belangrijkste oorzaken van de broeikasproblematiek. Wanneer u uw spouwmuren laat isoleren verbruikt u minder energie. Hierdoor bespaart u niet alleen uw portemonnee maar ook het milieu.

 

Knauf Supafil

 

 

Supafil is de eerste innovatie op het gebied van spouwmuurisolatie sinds ruim 30 jaar. Supafil is een inblaaswol die speciaal door Knauf wordt gefabriceerd met maar één doel voor ogen: het optimaal isoleren van spouwmuren. Dankzij het verfijnde en unieke productieproces, ontstaat een witte wol die zacht aanvoelt. Het witte uiterlijk heeft Supafil te danken aan de speciale siliconen behandeling, waardoor het als enige inblaaswol volledig waterafstotend is.

 

HR++ Parels

 

 

Spouwmuurisolatie met de polystyreen parels is een uiterst effectieve manier van isoleren die al bijna dertig jaar met veel succes wordt toegepast. Polystyreen parels bestaan immers voor 95% uit lucht. En stilstaande lucht heeft, zoals u weet, de hoogste isolatiewaarde. Met onze HR++ parels hebben wij de welbekende isolatieparel echter naar een hoger plan weten te tillen.

 

Wilt u op een andere manier de gevels isoleren bijvoorbeeld aan de buitenzijde middels isolatie en bijvoorbeeld stucwerk of aan de binnenzijde met extra voorzetwand neem dan contact op voor een adviesgesprek. Dan kunnen we uitgebreider op de materie ingaan.

Wij adviseren u graag persoonlijk.