•• Benieuwd hoe energiezuinig uw huis is? Vraag een energiescan aan! ••

Dakisolatie

Een dak zonder isolatie is een van de grootste energieverspillers in huis. Door middel van goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en woon je comfortabeler. Bij een verwarmde zolder is je voordeel zo’n 500 euro per jaar, bij een onverwarmde zolder bespaar je ongeveer 300,00 euro.

 

 

Het na-isoleren van het dak staat gelijk aan meer wooncomfort. Het voelt direct warmer aan. Een comfortabele zolder is een meerwaarde voor uw woning! Dankzij de isolatie houdt uw woning deze warmte gelijk beter vast. De CV hoeft daardoor minder hard te werken om uw woning op een behaaglijke temperatuur te houden. Ook ´s zomers kunt u profijt hebben van onze dakisolatie. Het werkt namelijk ook uitstekend om de zomerhitte buiten te houden.

Als uw woning is gebouwd voor 1975, is het dak waarschijnlijk niet of nauwelijks geïsoleerd. Hierdoor verliest u onnodig veel kostbare warmte.

Dit kunt u voorkomen door het dak nu te isoleren! Zorg dat er niet nog langer warmte verloren gaat. 

 

De meest effectieve manier van na-isoleren is aan de binnenzijde, daar heeft u immers vaak de meeste ruimte en kunt u dus een dikker pakket aan isolatie kwijt, hetgeen een hogere isolatiewaarde heeft. Bij een isolatiedikte van circa 140 millimeter is de isolatiewaarde Rc van 6,0 W/m2K. Om u een idee te geven: het dak van een nieuwbouw woning heeft een Rc van 6,0 W/m2K. Een niet geisoleerd dak heeft een Rc van 0,22 W/m2K.

Indien na-isoleren aan de binnenzijde niet kan, dan is na-isoleren aan de buitenzijde onder de dakpannen een goed alternatief. Een andere optie is het hele dak vervangen.

 

Naisoleren binnenzijde met Isobouw Sim Fix Deco panelen

Met SlimFix® Deco maken we in een handomdraai van iedere zolder een mooie leefruimte. Op het moment dat men bij traditionele systemen pas bezig is met het regelwerk zijn de zolders met SlimFix® Deco al volledig afgewerkt. De ruimte is binnen enkele dagen  tijd klaar voor gebruik.

Ten opzichte van alle alternatieven is SlimFix® Deco het snelst verwerkbare systeem voor het isoleren van hellende daken tussen de gordingen. Dankzij de decoratieve SlimFix® Deco isolatieplaten en de gepatenteerde Deco klik- en naadprofielen wordt een zolder in 3 handelingen voorzien van een isolerend en esthetisch afgewerkt plafond. U hoeft de zolder dus niet meer af te timmeren en te schilderen!.  De profielen zorgen tegelijkertijd dat de constructie luchtdicht wordt afgesloten. Dit laatste is belangrijk omdat luchtkieren tot warmteverlies kunnen leiden. Het realiseren van een luchtdichte aansluiting is normaliter een zeer lastige opgave. SlimFix® Deco in combinatie met het Deco-profielsysteem lost dit probleem, zonder nabewerkingen, moeiteloos voor u op zonder extra handelingen.

 

 

 

Bij een isolatiedikte van ca. 140mm  is de isolatiewaarde Rc 4,0 W/m2K. Om u een idee te geven het dak van een nieuwbouw woning heeft een Rc van 6,0 W/m2K. Een niet  geisoleerd dak heeft een Rc 0,22 W/m2K. Ook is het mogelijk om een milieuvriendelijk isolatiemateriaal toe te passen met BIOFAOM kern.

U kunt er ook voor kiezen de zolder zelf na te isoleren. We leveren u graag de materialen toe.

Naisoleren met Slimfix Deco panelen heeft veel voordelen:

 • Hoge isolatiewaarden = meer wooncomfort en besparing van energiekosten, leverbaar in Rc van  2.5, 2,8, 3.0, 3.5 en 4.0. W/m2K,
 • Een mooi afgewerkte zolderruimte, niet meer aftimmeren en schilderen,
 • Speciaal Deco-profielsysteem voor een decoratieve en luchtdichte aansluiting,
 • Een stootvaste zichtzijde,
 • Geen gezondheidsschadelijke vezels voor verwerker en bewoners,
 • Duurzaam en recyclebaar,
 • NIEUW: Leverbaar met Cradle to CradleCM gecertificeerde isolatiekern, SlimFix® DecoBio 2.8 een zeer milieu vriendelijk product.

Naisoleren buitenzijde met HR parels

Indien naisoleren aan de binnenzijde niet kan of niet wenselijk is dan is naisoleren aan de buitenzijde onder de dakpannen een goed alternatief.  Een andere optie is het hele bestaande dak vervangen, maar dat is ingrijpender, maar zeker het overwegen waard.

 

 

 

Voor het aanbrengen van dakisolatie met HR-parels wordt om de ca. twee meter een rij pannen in verticale richting uitgenomen. Aan de onderzijde van het dakvlak wordt ter hoogte van de onderste panlat een afdichting aangebracht. Met behulp van een speciaal inblaaspistool, voorzien van een lans, worden HR-parels samen met een bindmiddel tussen dakpan en dakbeschot geblazen. Ook dit bindmiddel is op latexbasis samengesteld. De uitgeharde isolatie vormt een stevige isolatie plaat die bij een dikte van gemiddeld 50mm een isolatiewaarde Rc heeft van ca. 1,7 W/m2K. Nadat de isolatie is aangebracht worden de uitgenomen dakpannen weer teruggelegd.

 

Naisoleren met HR parels heeft veel voordelen:

 • Naadloze isolatielaag aan de buitenzijde van het dakbeschot,
 • Geen werkzaamheden in de woning dus veel minder overlast,
 • Behoud karakteristieke karakter binnenzijde dak,
 • Gunstiger prijs i.v.t. isolatie aan de binnenzijde aangebracht
 • Geen ruimteverlies in de woning.