•• Benieuwd hoe energiezuinig jouw huis is? Doe de energiecheck. ••

Thermografisch onderzoek

 

Elke woning kent zwakke plekken waardoor onnodig warmteverlies optreedt. Denk aan vloeren, gevels,  daken, schoorstenen, deuren en kozijnen, of andere delen met  onvoldoende of niet correct aangebrachte  isolatie. Tegenwoordig worden woningen goed geïsoleerd. Toch kan het voorkomen dat de isolatie niet goed is aangebracht is of deze door de jaren heen niet meer goed aansluit of van het begin af aan onzorgvuldig is aangebracht. Dit kan merkbaar zijn door een gevoel van tocht op bepaalde punten. Het is ook mogelijk dat de isolatie verzakt is door waterlekkage via de spouwmuur. Hierbij kunnen wij dan aangeven waar de isolatie nog goed is en waar deze verzakt is.

Zero Energy Solutions kan via thermografische foto’s precies laat zien waar eventuele koudebruggen, isolatiegebreken of luchtlekkages in de constructie  aanwezig zijn.

 

Met een endoscoop kunnen wij, indien nodig, tevens in de spouw kijken op de punten waar we vermoeden dat de isolatie niet goed (meer) is. Hierbij boren we dan vaak een klein gaatje in de kruisvoeg waar we met de endoscoop door kunnen.

 

Deze techniek is het beste uit te voeren als de buitentemperatuur laag is. Dit kan vroeg in de ochtend zijn, maar in de winterperiode kan het naar gelang de weersomstandigheden vaak ook overdag.

 

Thermografisch onderzoek toont een zichtbaar bewijs van energieverspilling. Ook benieuwd of en waar bij uw woning de zwakke plekken zitten! Neem dan contact op.