•• Benieuwd hoe energiezuinig uw huis is? Vraag een energiescan aan! ••

Thermografisch onderzoek

 

Elke woning kent zwakke plekken, waardoor onnodig warmteverlies optreedt. Denk aan vloeren, gevels, daken, schoorstenen, deuren, kozijnen of andere delen met onvoldoende/niet correct aangebrachte isolatie. Tegenwoordig worden woningen goed geïsoleerd. Toch kan het voorkomen dat de isolatie niet goed (onzorgvuldig) is aangebracht of dat deze door de jaren heen niet meer goed aansluit. Dit kan merkbaar zijn door een gevoel van tocht op bepaalde punten. Het is ook mogelijk dat de isolatie verzakt is door waterlekkage via de spouwmuur. Hierbij kunnen wij dan aangeven waar de isolatie nog goed is en waar deze verzakt is.

 

Zero Energy Solutions kan via thermografische foto’s precies laten zien waar eventuele koudebruggen, isolatiegebreken of luchtlekkages in de constructie aanwezig zijn.

 

Met een endoscoop kunnen wij - indien nodig - tevens in de spouw kijken op de punten waar we vermoeden dat de isolatie niet goed (meer) is. Hierbij boren we dan vaak een klein gaatje in de kruisvoeg waar we met de endoscoop door kunnen.

 

Deze techniek is het beste uit te voeren als de buitentemperatuur laag is. Dit kan vroeg in de ochtend zijn, maar in de winterperiode kan het naar gelang de weersomstandigheden vaak ook overdag.

 

Thermografisch onderzoek toont een zichtbaar bewijs van energieverspilling. Ook benieuwd of en waar bij uw woning de zwakke plekken zitten? Neem dan contact op!